Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΤΕ;


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται ότι συνεχίζουν να μην έχουν καμία σχέση με την κοινωνία. Συνεχίζουν και λειτουργούν σαν να είναι πλειοψηφία. Συνεχίζουν να διαβάζουν το αποτέλεσμα των εκλογών όπως τους βολεύει. Καλούν από τη πρώτη μέρα τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις   σε μία κυβέρνηση λες και το ζήτημα των εκλογών ήταν εντός ή εκτός της ΕΕ. Το μήνυμα όσο και αν δεν θέλουν να το καταλάβουν είναι η αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Νομίζουν ότι με φτηνά κόλπα θα ξαναπάρουν πίσω τις ψήφους που έχασαν.
  Από την πρώτη μέρα μιλάνε ΠΑΣΟΚ ΝΔ για κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λες και  δεν γνωρίζουν το σύνταγμα που διαχωρίζει την εκτελεστική εξουσία (πρωθυπουργός, υπουργοί) από την νομοθετική εξουσία. Χαρίζουν άδειες θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι θα είναι ανίκανος να νομοθετήσει. Πρέπει λοιπόν πραγματικά να ψάχνουν για μαλάκες. Γιατί να κάνει κυβέρνηση κάποιος όταν δεν θα μπορέσει να περάσει τους νόμους που θέλει; Μπορούν να εγγυηθούν ότι θα ψηφίζουν τα πάντα; Ακόμα και την ακύρωση του μνημονίου; Μπορούν να πάρουν από τους τραπεζίτες,που τους δάνειζαν τόσα χρόνια  με εγγυήσεις αέρα, τον έλεγχο των τραπεζών; Αν ναι τα πράγματα είναι απλά. όπως είπατε στην Τρόικα  ότι θα εφαρμόσετε το μνημόνιο και μετά τις εκλογές μπορείτε να τους πείτε τώρα ότι δεν σκοπεύετε πλέον να το εφαρμόσετε γιατί ο Ελληνικός λαός διαφωνεί. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε και ζητάτε από τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει  κυβέρνηση μειοψηφίας τότε πραγματικά ψάχνετε για μαλάκες. Γιατί αλλιώς γιατί δεν συγκροτείτε εσείς κυβέρνηση μειοψηφίας να σας δώσουν οι υπόλοιποι ψήφο ανοχής;
 Το ερώτημα λοιπόν σήμερα μπήκε ξεκάθαρα συνεχίζεται να στηρίζεται το μνημόνιο ναι ή όχι; Αν όχι καταγγείλετέ το μνημόνιο και στηρίξτε μια νέα οικονομική πολιτική.

1 σχόλιο: