Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΚΑΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Κάθε φορά που βλέπω πως αντιδρούν τα αστικά κόμματα  (ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡ ) στην αναφορά του ενδεχόμενου εξόδου από το Ευρώ αναρωτιέμαι αν πραγματικά είναι τόσο υποδουλωμένοι ή απλώς ανίκανοι. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αλλά πιστεύω ότι είναι ανίκανοι ως καπιταλίστες . Είναι  βολεμένοι με τις πλάτες των συμμάχων τους και ανίκανοι να παράγουν οτιδήποτε μόνοι τους.
 Κάθε λογικός άνθρωπος που αντιλαμβάνεται την πολυπλοκότητα του κόσμου δεν μπορεί να μην έχει ένα δεύτερο αν όχι και τρίτο σχέδιο για κάθε τι. Η πραγματικότητα ήταν και θα είναι αβέβαιη και αν δεν έχεις εναλλακτικές λύσεις απλά θα χάσεις. Η πολιτική , η οικονομία και η κοινωνία δεν είναι προβλήματα με μοναδική και ντετερμιστική λύση. Είναι στοχαστικά προβλήματα όπου  το αβέβαιο κυριαρχεί, έτσι αν  δεν έχεις εναλλακτικές λύσεις απλά είσαι χαμένος στο τέλος.
 Αν λοιπόν  δεν σχεδιάσεις από τώρα τι θα κάνεις αν δεν μπορείς να μείνεις στο Ευρώ ή αν αυτό το νόμισμα αυτό  αύριο δεν υπάρχει είσαι καταδικασμένος να σέρνεσαι πίσω από τις εξέλιξεις . Γιατί νομίζετε ότι οι Ευρωπαίοι διαρρέουν όλα αυτά τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τον ευρώ; Προετοιμάζουν τους λαούς τους για κάθε ενδεχόμενο ενώ ταυτόχρονα παίρνουν θέσεις για μια εναλλακτική μάχη. Γιατί γνωρίζουν καλά ότι μπορεί να μην υπάρχει αύριο το ευρώ όχι εξαιτίας της Ελλάδας αλλά λόγω της ίδιας της Ευρώπης  και των εσωτερικών της συμφερόντων που θα το οδηγήσουν στην κατάρρευση μέσα από τις αντιθέσεις τους .
 Είναι λοιπόν καθήκον να ετοιμάσουμε ένα σχέδιο για το ενδεχόμενο να μην έχουμε ευρώ στο άμεσο μέλλον. Και αυτό μόνο η αριστερά μπορεί να το κάνει τώρα γιατί όσοι ανήκουν στις δυνάμεις των μονοδρόμων έχουν μάθει εδώ και χρόνια να μην κάνουν τίποτα μόνοι τους και να τρώνε μασημένη τροφή. Ίσως το σχέδιο της Αριστεράς να  μην είναι το καλύτερο,  θα πρέπει να υπάρχει όμως και να ανακοινωθεί δημόσια. Εξάλλου είναι η καλύτερη στιγμή να γίνει κάτι τέτοιο. Αν κάποιος διαβάσει σωστά  τις δημοσκοπήσεις θα δει  ότι στην πλειοψηφία τους οι παραγωγικές ηλικίες  και διαστρωματώσεις των τάξεων είναι έτοιμες να ακούσουν κάτι νέο.
 Αρκεί να υπάρχει λογική και προοπτική σε όποιο σχέδιο. Εξάλλου αυτό είναι φανερό ότι έχει ανάγκη ο κόσμος, κάτι λογικό και εναλλακτικό που να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά για να πετύχει πρέπει έστω και τμηματικά να ακουστεί από τώρα. Για να προετοιμαστεί η κοινωνία για όλα τα ενδεχόμενα από νωρίς και να έχει αποφασίσει αυτή για το τι μέλλον θέλει.
 Και επειδή τέλος οι καλοί τρόποι  όπως έγραψε κάποιος δημοσιογράφος  σε site για την οικονομία. Αποδείξτε μας ότι είστε ικανοί να πείτε κάτι λογικό, αποδείξτε ότι έχετε σχέδιο και δεν σας σέρνουν. Αποδείξτε ότι η λογική σας δεν τελειώνει εκεί που αρχίζει η τσέπη σας. Αποδείξτε ότι δεν οδηγήσατε αυτήν την χώρα 40 χρόνια και ότι κάποιοι άλλοι την έφτασαν σε αυτή την κατάντια, όπου τα παιδιά πληρώνουν την καλοπέραση των γονιών.  Η γενιά σας απλά είναι άχρηστη τεμπέλικη και αγράμματη. Ο νέος κόσμος δεν θα είναι δικός σας μίζερος και καθυστερημένος αλλά δικός μας

 ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΚΟΤΏΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου