Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ


 Όσοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές με ευκολία κάνουν κατά την γνώμη μου μια σειρά από λάθος υποθέσεις. Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα καταφέρει να κερδίσει , αν η νίκη του δεν είναι συντριπτική πολύ λίγα πράγματα θα καταφέρει να κάνει ως κυβέρνηση αν βέβαια καταφέρει να συγκροτήσει κυβέρνηση. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε απέναντί του ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές όπως και στις επόμενες αν καταφέρει να διατηρήσει την δυναμική του είχε και θα έχει το σύνολο αστικών δυνάμεων τόσο της χώρας όσο και της Ευρώπης. Και οι δυνάμεις αυτές όντας στην εξουσία καμία διάθεση δεν θα έχουν να την παραδώσουν αμαχητί. Καμία θεωρία ώριμου φρούτου δεν θα ισχύσει. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ένας σκληρός και ανελέητος πόλεμος σε οικονομικό πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο.
 Ένας πόλεμος που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλιθεί να σηκώσει μόνος του όχι απλά χωρίς συμμάχους αλλά και με αριστερίστικου τύπου αντιπολίτευση. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Θα επιλέξει μια αντιπολίτευση καθαρά μέσα στα αστικά πλαίσια διαχειριστικού τύπου αυτό που κάποιοι ονόμαζαν προγραμματική αντιπολίτευση είτε θα επιλέξει να πάρει μια καθαρή ταξική κινηματική θέση. Σίγουρα δεν περιμένουμε σε αυτή την περίοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσει τις μάζες. Δεν πρέπει να έχουμε τέτοιες αυταπάτες. Οι οργανωτικές δυνατότητες αυτή την στιγμή είναι συγκεκριμένες και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε.
 Είναι όμως σημαντικό να στηρίξει  ο ΣΥΡΙΖΑ τα κινήματα που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα με ένα καθαρό τρόπο ασκώντας κριτική στον συντεχνιασμό όπου χρειάζεται και παλεύοντας να βάλει αριστερές και ταξικές κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Αλλά και ταυτόχρονα να προσπαθεί διαρκώς να δημιουργεί κινήματα που να παλεύουν και μέσα στα συνδικάτα με ότι δυνάμεις έχει αλλά και μέσα στην κοινωνία. Με προμετωπίδα οικονομικούς αγώνες πρέπει να ανοίξει σοβαρά τα ζητήματα του κοινωνικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα και των ημικρατικών επιχειρήσεων αλλά και της λειτουργίας  των τραπεζών και των εργασιακών σχέσεων όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πράξη.
 Παράλληλα έχει όμως και ένα άλλο πολύ σημαντικό και ιστορικό καθήκον. Να ξαναφέρει την πολιτική στην βάση και στις μάζες. Να ανοίξει πολιτικές δημοκρατικές διαδικασίες στην βάση, από το συνδικάτο μέχρι την γειτονιά στην πόλη και το χωρίο στην επαρχία. Δημοκρατικές και πολίτικες διαδικασίες στις οποίες να μπορεί να ανοίγει θέματα από το απλό μέλος , αυτόν που στηρίζει κριτικά έως τον απλό περαστικό. Οι ανοιχτές συνελεύσεις που έγιναν μετά τις πρώτες εκλογές πρέπει να επαναληφθούν και πάλι. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν σχέσεις με τους ανθρώπους που ψήφησαν ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που δεν εντάσσεται εύκολα σε ένα κόμμα , αλλά έχει την ανάγκη να μιλήσει και να νιώσει ότι τον ακούν τα προβλήματά του και την άποψή του. Γιατί αυτό είναι που κατάφερε να κάνει ο ΣΥΡΙΖα το προηγούμενο διάστημα και αυτό πρέπει να εμβαθύνει τώρα ώστε να καταφέρει να εκφράσει ακόμα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
  Πολλά τα καθήκοντα και οι ανάγκες για το επόμενο διάστημα. Έχουμε μπροστά μας μια ακόμα πιο σκληρή ταξική και κοινωνική μάχη από τις εκλογές που πέρασαν. Τώρα χρειάζεται την μέγίστη πολιτική στράτευση από όλους. Από όσους απομακρύνθηκαν παλιότερα αλλά και από τους νέους υποστηριχτές. Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα κόμμα με όργανα δημοκρατία και ανοιχτά αυτιά στην κοινωνία. Αν η επόμενη μάχη δεν είναι μάχη για την εξουσία και όχι απλά για την κυβέρνηση τότε η έκβαση δεν θα είναι καλή ακόμα και αν κερδηθούν οι επόμενες  εκλογές .


Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου